Se och göra i Nyköping

Se och göra i Nyköping

Närheten till vattnet, den pulserande stadskärnan samt restaurang- och barutbudet. I Nyköping finns något för alla.

Uteliv och äventyr

Skärgården

Nyköping ligger längs den vackra Sörmlandskusten. Ett stenkast från innerstan hittar du en av östkustens vildaste skärgårdar med vackra klippor att bada vid och obebodda öar att utforska. Du kan smidigt och enkelt hyra båt, kanot eller kajak. För dig som är intresserad av fiske, kan det vara bra att känna till att det finns många ställen att pröva fiskelyckan på. Stå till exempel vid forsen i Nyköpingsån som rinner genom staden, eller ta dig till en av de närliggande fiskesjöarna.

Skog- och vildmarksäventyr

Det sörmländska landskapet har en underbart grön natur med stora naturreservat och många vandringsleder, med fina möjligheter till hiking. Ta dig ut på en dagstur, en flerdagstur eller en två timmar lång rundslinga. Upplev Nyköping antingen på egen hand, med vännerna eller tillsammans med en naturguide.

Det finns även möjlighet till att upptäcka naturen från hästryggen. Var med om ridturer på islandshäst, testa på westernridning eller boka en ridlektion.

Upplev landsbygden

Hyr en cykel eller en bil på något av de flera uthyrningsställen runt om i Nyköping, för att sedan ta dig ut till landsbygden och de stora grönområdena, kusten och den nästintill orörda skärgårdsmiljön. Res längs den vackra Utflyktsvägen som sträcker sig mellan Södertälje i norr och Norrköping i söder. Längs vägen finns massor med aktiviteter för hela familjen och boenden i olika former. Stanna till på Kolmårdens djurpark, besök ett museum eller ett naturreservat. Bo på mysiga pensionat, hotell, campingplatser, eller varför inte testa på att bo på en lantgård?

Kanske blir Näverkvarn – det mest sydliga området i Sörmland och Nyköping, en ny sommarfavorit? Under sommarmånaderna förvandlas Näverkvarn till en riktig sommaridyll med badplatser, camping, båthamn med segelskola, fiskeförsäljning och mycket mer. Bara 2 km från vackra Näverkvarn ligger Nygrans Gård, granne med naturreservatet Näverkvarns klint. Här har barnfamiljerna en chans att träffa gårdsdjur på riktigt nära håll. Boka en gårdsvandring och träffa bland annat hästar, kaniner, höns och ankor.

Platser för barnen

Hjortensbergsbaden

Ett omtyckt familjevänligt badhus som har något att erbjuda för alla. Här finns ett äventyrsbad med bland annat rutschkanor, grottor, forsar och strömmar. Självklart finns även Miniäventyret för de som är lite mindre, med spännande miljöer och skojiga fantasidjur. Badhuset har även en simhall för motionssim och en relaxavdelning.

Bodaborg

Para ihop er i ett team om 3-5 personer och ta er ut till Bodaborg – ett äventyrshus för stora och små, som bjuder på kluriga och roliga hinderbanor. Lös de spännande utmaningarna och samla så många stämplar ni kan.

Shopping

I Nyköping stad trängs de stora kedjorna tätt intill de små lokala butikerna. Här finner du allt ifrån unikt hantverk och inredning, mat och delikatesser, till de senaste inom mode och skönhet. Shoppa loss på affärsgatan Storgatan, ett köpcentrum eller någon av de närliggande galleriorna.