Restauranger i Nyköping

Restauranger i Nyköping

Oavsett om du är sugen på snabbt eller något lyxigt – svenskt eller internationellt ­– bör du kunna hitta en restaurang i Nyköping som passar det du söker. I staden samsas många restauranger med stora variationer inom olika prisklasser och kök.

Kina- Thai- och annan asiatiskt mat

De asiatiska köken är närvarande i allra högsta grad i Nyköping. Här hittar du smaskiga bufféer, sushi, wok och annat som de hör den asiatiska matlagningen till. Till exempel finns Aroih Kitchen på Ringvägen som serverar både thaimat och sushi.

Andra variationer av asiatisk mat hittar du centralt i Nyköping hos Chili Nam Nam. Chili Namn Nam serverar mat från både det vietnamesiska och det thailändska köket. Här kan du välja mellan många olika smakstarka rätter. Är du istället sugen på en annan del av Asien, finns den indiska restaurangen Haweli Khusbu på Brunnsgatan. Indisk mat är, som de flesta är bekanta med, mycket smakrik. Hos Haweli Khusbu hittar du många av de här smakrika rätterna på menyn.

Ät vid vattnet

Nyköping ligger som bekant väldigt nära vattnet. Många av stadens restauranger är dessutom utplacerade längs hamnarna som finns i närheten. Ett exempel på det är Restaurang Sailor, som huserar längst ut på piren i Oxelösunds fiskehamn. Här kan du njuta av god mat, samtidigt som du får en vacker utsikt över Östersjön.

Är du i Nyköping på sommaren, kan det vara en idé att besöka Hamnmagasinet. Hamnmagasinet är en sommaröppen krog som inte bara har ett gediget kök, utan också en välsorterad bar. Mot kvällen och natten samlas människorna här för att festa och dansa när nattklubben drar igång. Även hos Hamnmagasinet kan du njuta av en fin utsikt medan du äter eller tar en drink. Titta på fina båtar, byggnader och människor.

Ett annat populärt ställe att slå sig ner på nära vattnet är Kajplats 2. Kajplats 2 är populärast runt lunchtid då bland annat fika, pajer, lasagne och sallader står på menyn. På helgerna är det många som gillar att gå hit och ta sig något att dricka.

Andra populära restauranger

I Nyköping finns många restauranger vars lokaler ständigt tycks vara fyllda. En av dem är O’Learys, vars koncept troligtvis är välkänt för de allra flesta. Här serveras en traditionellt amerikansk meny, samtidigt som gästerna kan titta på alla tänkbara typer av sport.

En annan, lite mer nyöppnad restaurang, är Restaurang Tennishallen. I det som en gång var en tennishall serveras nu husmanskost, olika typer av pajer och sallader.