hotell nyköping

Boende i Nyköping

Kan du inte bestämma dig för om du vill bo i en levande stadskärna, på landet eller vid havet? Varför bestämma sig?

Nyköping är en stad för alla. Samhället ligger vid Sörmlandskusten, endast ett stenkast från en mängd olika naturreservat, vackra grönområden och havet. Här har du det mesta inom gång- och cykelavstånd. Skärgård, promenadstråk, motionsspår, grönområden, spännande utflykter, museum, sporthallar och shopping är några av de saker som Nyköping bjuder på och du hittar hotell på hotellnykoping.com om du vill komma till Nyköping på tillfälligt besök.

Här finns både stora och små lägenheter i stadskärnan, och villor vid kusten, i närheten av en av östkustens mest orörda och vildaste skärgårdar. Runtomkring staden finns idylliska lantliga miljöer. Här har de boende nära till skogar, sjöar och naturreservat med ett rikt djur- och fiskeliv. Nyköping är en stad med ett historiskt kulturarv, vacker och färggrann arkitektur, gröna parker med fina mötesplatser och ett stort transportnät. Via Skavsta flygplats, som endast ligger sju kilometer från stadskärnan, tar man sig enkelt till olika destinationer – både i Sverige och i Europa.

Nybyggnationer

Nyköpings invånarantal beräknas stiga med flera hundra personer per år, och nybyggnationer pågår därmed för fullt. Faktum är att Nyköpings kommun haft den största bostadsökningen i Sverige under det senaste decenniet. Till det har bostadsbyggandet ökat med hela 500 procent. Just nu växer nya bostadsområden fram, varav många ligger precis intill vattnet. Det byggs villor, radhus och lägenhetshus – både bostadsrätter och hyresrätter.

Köpa bostad i Nyköping

Genomsnittspriset för en bostad i Nyköping är ungefär 20 600 kr per kvadratmetern, och det tar cirka 18 dagar för ett boende att bli sålt i Nyköpingstrakterna. Den procentuella prisökningen från utgångspriset ligger på 12.1% i genomsnitt. Nya bostadsområden växer fram med villor, radhus och bostadsrätter i varierande arkitektur och med smidiga planlösningar.

Strålkastarljuset över Nyköping växer sig större och starkare i samband med kommunens ”Bo i Nyköping-kampanj”. Allt fler människor flyttar från storstäder, framför allt från Stockholm, för att bosätta sig här. Virtuella kartor på många av de nya bostadsområdena går att hitta på nätet. De nya kvarteren i Kattuglan, Spinnerskan, Åkrogen och Skeppsbron har väckt särskilt stort intresse bland spekulanter.

Köpa mark i Nyköping

I Nyköping finns goda möjligheter för dig som önskar köpa mark och bygga ditt drömhus eller en sommarstuga. Framför allt i många av kommunens mindre tätorter – Aspa, Ålberga, Stavsjö, Tystberga och Råby till exempel, brukar det ligga tomter ute till försäljning. Tomternas storlek och utseende kan variera ganska kraftigt. Vissa är mindre, men har kanske omedelbar närhet till vattnet, medan andra tomter är mer gröna.